In de gemeente Midden-Drenthe is men al een aantal jaren bekend met het ABS beheersysteem. Al in 2002 is men begonnen met het aanbrengen van transponders in de speeltoestellen.

Uitbreiding ABS afvalbakken bij 2 gemeenten

Transponders

In de gemeente Midden-Drenthe is men al een aantal jaren bekend met het ABS beheersysteem. Al in 2002 is men begonnen met het aanbrengen van transponders in de speeltoestellen. Na het scannen van deze transponders kwamen de gegevens en het logboek van het toestel op een handheld computer in beeld en konden deze worden aangepast en opgeslagen. De transponders zijn inmiddels bij al onze opdrachtgevers vervangen door GPS-coördinaten en staan nu in het ABSweb.

Spelen

Vanaf 2017 wordt het arsenaal aan speeltoestellen en sporttoestellen in de gemeente Midden-Drenthe beheert middels ABSweb. De status van alle circa 830 speelobjecten staan opgeslagen in het ABSweb en worden geïnspecteerd met behulp van de ABSapp.
De gemeente Oude IJsselstreek werkt inmiddels ook al sinds 2016 met het ABS systeem van DCTT. Ook hier wordt de data van alle speel- en sportvoorzieningen opgeslagen en gebruikt men de app bij het inspecteren.

Afvalbakken

In 2018 is de gemeente Oude IJsselstreek ook de afvalbakken gaan beheren met ABS. Afgelopen jaar heeft de gemeente Midden-Drenthe deze module ook aangeschaft.

Hoe werkt het?

De afvalbakken worden geïdentificeerd met een QR-code of ingemeten met GPS. Tevens worden deze objecten opgeslagen in ABSweb. Hierdoor zijn de gegevens direct zichtbaar, zowel op locatie als achter de PC. Zodra de bak geleegd wordt kan de medewerker in de ABSapp aangeven wat de vulgraad is. Oftewel, hoe vol de bak was. Daarnaast kunnen ook eventuele schades, zwerfafval of andere bijzonderheden in de app gemeld worden. Ook kunnen hiervan foto’s gemaakt en toegevoegd worden. Deze gegevens worden opgeslagen in ABSweb.

Effect/resultaat

Een direct voorkomend effect van deze registratie is een efficiëntere ophaalroute. Na elke ronde kan men overzichten genereren met daarop de vulgraad en overige opmerkingen en foto’s van de verschillende bakken. Mocht hieruit blijken dat bepaalde bakken niet of nauwelijks gebruikt worden, dan zou men ervoor kunnen kiezen om deze bakken minder vaak te legen of wellicht zelfs te verwijderen. Hierdoor ontstaan efficiëntere routes en kan er dus tijd en geld bespaart worden.

Daarnaast zullen schades aan bakken door bijvoorbeeld vandalisme snel geregistreerd worden en in beeld blijven, zolang deze schades niet afgemeld worden. Door gebruik te maken van ABS zal het beheer dus steeds verder worden geoptimaliseerd en kunnen beslissingen op het gebied van beheer en beleid aantoonbaar beargumenteerd worden.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden binnen uw gemeente?

 Klik dan hier