Sinds dit jaar inspecteert en registreert de gemeente Raalte haar bomen met ABS. In de gemeente zijn 48.000 bomen te vinden, die jaarlijks gecontroleerd worden. Een hele klus om dit in een overzichtelijk beheersysteem voor bomen te krijgen

Gemeente Raalte start met ABS voor bomen

Eenvoudig en snel

Sinds dit jaar inspecteert en registreert de gemeente Raalte haar bomen met ABS. In de gemeente zijn 48.000 bomen te vinden, die jaarlijks gecontroleerd worden. Een hele klus om dit in een overzichtelijk beheersysteem voor bomen te krijgen. Er is door de gemeente uiteindelijk voor ABS van DCTT gekozen. De belangrijkste reden voor de gemeente was de gebruiksvriendelijkheid van de inspectie-app en het eenvoudig en snel verwerken van de gegevens in ABS-Web. Ook het uit kunnen lezen van de gegevens en aan de hand hiervan werkbonnen voor aannemers (of eigen medewerkers) maken is een tool die staat voor de snelheid en eenvoud van ABS.

De beheerder van de bomen kan nu te allen tijde bij zijn gegevens, dus ook als men thuis werkt. Deze gegevens kan men bewerken in de database en verwerken in allerlei overzichten. Denk aan overzichten, waarbij onderhoud en vervangjaar van de bomen inzichtelijk worden gemaakt.

Aanpassingen

Alvorens het ABS-beheersysteem te kunnen gebruiken zijn medewerkers van de gemeente Raalte en DCTT met elkaar in gesprek geweest om alle wensen en eisen inzichtelijk te krijgen en deze ook werkbaar in het systeem te verwerken.

Ook tijdens de eerste “draaiuren” met de ABS-app zijn er over en weer de nodige tips&tricks uitgewisseld. Inmiddels staan alle bomen volgens de Norm van het Handboek Bomen in het systeem en wordt er met de ABS-app geïnspecteerd.

Trots en Tevreden

Voor DCTT is de gemeente Raalte de eerste gemeente in Nederland, die gebruikt maakt van de ABS-app en het ABS-web en wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat dat alle wensen en eisen zoals besproken, zijn verwerkt in het systeem. Daarnaast zijn we de gemeente Raalte dankbaar voor hun vertrouwen maar ook het geduld dat nodig is geweest voor het ontwikkelen van deze tool Maar het resultaat is er en Data Control heeft er weer een tevreden gebruiker bij.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden binnen uw gemeente?

 Klik dan hier