logo DCTT.
036-5236125 Demo

Harde gegevens voor een zachte landing

Klimmen en klauteren, schommelen en glijden. Kinderen genieten er van. Gaan steeds hoger, durven steeds meer. Dit gaat met vallen en opstaan. Vallen hoort er bij. Een goede valondergrond voorkomt dat kinderen ernstig letsel oplopen.

HIC meter

Head Injury Criterion 

In de Europese norm EN 1177 zijn de eisen omtrent schokabsorberende bodemoppervlakken van speelplaatsen beschreven. De kwaliteit van een valondergrond is moeilijk met het blote oog vast te stellen. Alleen de meting van de HIC-waarde geeft uitsluitsel. Met de draadloze HIC-meter kunt u snel en eenvoudig deze HIC-waarde (Head Injury Criterion) van ondergronden vaststellen. Zodat u zeker weet dat de kinderen veilig kunnen spelen èn vallen.

De draadloze HIC-meter

De HIC-meter bestaat uit een speciale bal, die is voorzien van verschillende versnellingsmeters. De inspecteur laat deze bal van verschillende hoogtes vallen, waarbij de bal informatie over de val en de klap naar een veldcomputer zendt. De gegevens zijn daarop meteen afleesbaar. Bij twijfel over de valdempende waarde van de ondergrond kunnen direct aanvullende metingen worden verricht.

Gebruikers van het Aantoonbaar Beheer Systeem (ABS) van DCTT kunnen de HIC-metingen direct laten opnemen in het beheersysteem, gekoppeld aan de betreffende locatie en speeltoestellen. Ook zonder ABS is het uiteraard mogelijk om HIC metingen uit te voeren. U ontvangt dan een adviesrapport met zowel de inspectieresultaten als aanbevelingen met betrekking tot de kwaliteit van de ondergrond(en).

Niets missen van DCTT? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden