logo DCTT.
036-5236125 Demo

Afvalbakken

Afvalbakken in de openbare ruimte zijn van belang om zwerfafval te voorkomen. Het Aantoonbaar Beheer Systeem (ABS) van DCTT helpt u bij het optimaliseren van het beheer van afvalbakken. ABS bespaart geld, ergernis en tijd. Met ABS is uw data up-to-date en zijn controles en onderhoudsacties maximaal aantoonbaar.

Een transponder in iedere afvalbak

Met ABS wordt iedere afvalbak geïdentificeerd door middel van een codering, een transponder (chip) of met GPS ingemeten x- en y-coördinaten. De objecten worden opgenomen in ABSweb waarna beheergegevens direct en op locatie geraadpleegd en ingevoerd kunnen worden. De medewerker die de bak leegt kan eenvoudig aangeven hoe vol de bak was, al dan niet voorzien van een foto. Deze gegevens, gekoppeld aan de betreffende afvalbak worden vervolgens opgeslagen in ABS. De registratie is bewust eenvoudig gehouden om tijdverlies te beperken.

Na elke ronde is het mogelijk overzichten te genereren van de vulgraad van de verschillende afvalbakken en overige constateringen (onderhoud, vandalisme, zwerfafval). Hierdoor wordt bijvoorbeeld inzichtelijk welke afvalbakken goed worden benut, welke minder vaak geleegd kunnen worden en welke afvalbakken wellicht kunnen verdwijnen. Ook onderhoudsacties zelf kunnen worden geëvalueerd. Door dit gericht uit te voeren ontstaan steeds efficiëntere ophaalroutes en –frequenties. Hierdoor wordt het beheer van afvalbakken steeds verder geoptimaliseerd en kunnen beheer- en beleidsbeslissingen aantoonbaar worden beargumenteerd.

Niets missen van DCTT? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden